Så tränar du rallylydnad med Tävlingshund

Rallylydnad är en rolig hundsport som är enkel att komma igång med och som passar många hundar. Med Tävlingshund kan du träna rallylydnad, visa skyltarna samt logga dina pass i appen.

När du vill börja med ett nytt pass i appen så väljer du fliken nytt på startskärmen. Därefter går du vidare till träna och sedan ser du huvudvyn för att skapa ett inlägg i träningsdagboken. Om det inte står rallylydnad högst upp i mitten av skärmen så kan du klicka där för att ändra träningsform till detta.

Med passet inställt på rallylydnad så syns flera funktioner som bara rör den träningsformen. Bland annat generera bana, ordna och starta pass.

Skärmbild från appen
Skärmbild från appen

Funktionerna i den här artikeln syns bara om du har premium. Du kan aktivera det direkt i appen!

Generera bana

Generera bana är en bra startpunkt om du vill låta appen skapa ett nytt pass åt dig. Där får du välja vilka klasser som du vill inkludera skyltar från, samt hur många skyltar du vill ha i passet. När det är valt så skapas ett pass med slumpmässig ordning på skyltarna åt dig.

Skärmbild från appen
Skärmbild från appen

Ordna

Med ordna kan du justera ordningen på skyltarna. Det går enkelt att dra och släppa skyltarna i den ordning du vill ha dem.

Skärmbild från appen
Skärmbild från appen

Starta pass

När passet innehåller några skyltar och du är nöjd med ordningen så går det att starta ett pass. Via knappen starta pass öppnas en vy där det går att välja antal sekunder som varje skylt ska visas. När det är valt kan du klicka på starta för att appen ska spela upp banan, varje skylt visas så många sekunder som du har valt innan nästa skylt automatiskt visas.

Skärmbild från appen
Skärmbild från appen

När passet är klart går det att betygssätta varje moment efter hur bra du tycker att det gick, sen är det bara att spara passet!

För att funktionerna för rallylydnad ska synas i appen behöver du aktivera premium, det kan du enkelt göra direkt i appen.

QR kod för nedladdning
Hämta appen

Hämta nu!

Är du redo att prova appen?

Scanna QR-koden med din telefon för att komma direkt till din app-butik. Eller klicka dig vidare för att läsa mer om appen.